Sportmassage
Salon Grandeza
Whatsapp Business
Massage

‘Een regelmatige massage zorgt voor betere aanvoer van voedingstoffen en zuurstof en een betere afvoer van afvalstoffen. De spieren worden soepeler en er vind een verbetering plaats van de bewegingsuitslag en lichaamshouding.’

Sportmassage

Sportmassage heeft als doel: Het verbeteren van de lichamelijke conditie en het verminderen van spierklachten en vermoeidheidsverschijnselen.

Sportmassage is zeker niet alleen voor sporters. Het werkt ontspannend, verlichtend en verbetert de conditie van ’stramme’ spieren. Afwisselende massage grepen zorgen voor een betere bloedsdoorstroming in de huidlagen en het daaronder liggende spier weefsel. De aanvoer van zuurstofrijk bloed met voedingstoffen en de afvoer van zuurstof arm bloed met afvalstoffen wordt gestimuleerd. De algehele conditie van de spieren wordt verbetert waardoor er een gezonde en soepele bewegingsuitslag plaatsvindt, zonder belemmeringen zoals pijnen die worden veroorzaakt door spierknopen en spierscheurtjes.


Door een onvolledige verbranding kan er een opeenstapeling van afvalstoffen ontstaan genaamd ‘melkzuur.’ Melkzuur kan ontstaat bij een langdurig (verkeerd) gebruik van de spier, grote inspanning of bij een verminderde spierstofwisseling als gevolg van een infectie. Het gevolg zijn verhardingen in de spieren die ‘spierknopen’ worden genoemd (myogelosen). Diezelfde spierknopen belemmeren de spierwerking dus beweging en zou zo voor spierscheurtjes (spierpijnen) kunnen zorgen. In het ergste geval kan de spier bij intensief gebruik geheel kunnen ‘afscheuren’ op de plaats waar de meeste trekkracht is. Door regelmatig de spieren te masseren, kan de opeenstapeling van melkzuur worden voorkomen. Massage zorgt voor een gezonde celstofwisseling in de spiercellen. De spier kan soepel blijven bewegen, een gezonde spierwerking is van belang in het dagelijks functioneren en mag geen belemmering veroorzaken.


‘Dankzij massages word je minder snel ziek vanwege de positieve effecten op het immuunsysteem en ook lichamelijke ziektes die worden veroorzaakt door psychologische stress krijgen minder kans.’


Massages nemen ook psychische klachten als onrust en stress af of worden voorkomen en is een doeltreffende manier om zowel de psychische als lichamelijke gezondheid te bevorderen.


Andere positieve effecten zijn:

· Verbetering concentratie

· Verbetering prestaties

· Verhoging weerstand

· Afname pijn

· Voorkoming blessures

· Verbetering slaappatroon

Sportmassage behandelingen:

Sportmassage - 30 min

30 EUR

Afwisselende massage grepen zorgen voor een betere bloedsdoorstroming in de huidlagen en het daaronder liggende spier weefsel.

Sportmassage - 45 min

45 EUR

Door regelmatig de spieren te masseren behoudt de spier zijn gezonde conditie.

Sportmassage - 60 min

60 EUR

Massage zorgt voor een gezonde celstofwisseling in de spiercellen. De spier kan soepel blijven bewegen.

Whatsapp Business