Home   ~   Medisch-Pedicure   ~   Manicure-OPI   ~   (Sport)massage   ~   Gelaatsbehandelingen   ~   Tarieven   ~   Contact   ~   Actie!
Welkom bij Salon Grandeza
Verschillende behandelingen:
Voetverzorging bij Diabetici ~ Voetverzorging bij Reuma ~ Nagelregulatie / Nagelbeugel technieken ~ Nagelreparatie / Prothese technieken ~ Orthesologie ~ Zorgmodule Preventie Diabetische Voetulcera ~ Screenen bij Risicopatiënt
De reumatische voet
Reuma omvat meer dan 100 chronische aandoeningen aan gewrichten, pezen en botten. 2,3 Miljoen Nederlanders hebben reuma. Iedereen kan reuma krijgen, op elke leeftijd. Veel mensen denken dat alleen oude mensen reuma krijgen. Dat is niet zo. Ruim de helft van de mensen met reuma is jonger dan 65 jaar. Ook kinderen kunnen reuma krijgen.
Categorieën reuma

Reuma is onderverdeeld in drie categorieën:
 1. Ontstekingsreuma: dit veroorzaakt ontstekingen die onder andere gewrichten beschadigen. Bijna 800.000 mensen hebben deze vorm van reuma.
 2. Artrose, waarbij het kraakbeen in gewrichten langzaam verdwijnt. Ongeveer 1,2 miljoen mensen hebben artrose.
 3. Wekedelenreuma, dat pijn veroorzaakt aan onder andere spieren, banden, pezen en het kapsel om gewrichten. Zo'n 460.000 mensen lijden aan wekedelenreuma.
Sommige mensen hebben meerdere vormen van reuma.

Reumatische klachten

De meeste mensen met reuma hebben last van pijn en stijfheid in gewrichten of spieren en vermoeidheid. Daardoor is bewegen vaak moeilijk en dat kan beperkingen geven in het dagelijks leven. Reuma is grillig. Klachten kunnen een tijdje weg zijn en ineens weer de kop opsteken. Bij een aantal belangrijke reumatische aandoeningen zijn ook de voeten betrokken. Bij reuma in het beginstadium, heeft 20% last van voetontstekingen en op den duur heeft wel 90% hiermee te maken.
Wat kan een medisch pedicure betekenen?

Een normale voetverzorging kan, door het gebrek aan kracht en/of vergroeiing aan de handen soms niet zelf meer worden uitgevoerd. Een medisch pedicure kan dan ook veel betekenen om deze kwetsbare voeten te behandelen en op een professionele manier te adviseren en samen te werken met andere disciplines. Zij kan o.a.:
 • Nagelomgeving verzorgen, knippen van de nagels, nagelafwijkingen behandelen. Bijvoorbeeld mycose signaleren en hydrofische nagels dunner frezen
 • Ingroeiende en ingegroeide nagels behandelen d.m.v. nagelregulatietechniek
 • Eelt verwijderen
 • Drukplekken behandelen d.m.v. drukontlasting of een orthese
 • Jaarlijks of halfjaarlijks een screening van de voeten maken om veranderingen te kunnen opmerken. Daarbij blauwdrukken maken om stands-afwijkingen te achterhalen.
 • Samenwerken en doorverwijzen naar huisarts of andere disciplines, zoals bv. een podotherapeut.

Aanvullende verzekering
Reumatische voet wordt niet door de basisverzekering gedekt. Wel zijn er vergoedingen mogelijk onder de aanvullende verzekering. Informeer naar uw polisvoorwaarden bij uw eigen zorgverzekering.
Hoe herkent u reuma?

Ga naar uw huisarts als u last heeft van:
 • Het dik en warm worden van gewrichten.
 • Langdurige pijn in spieren en/of gewrichten.
 • Pijn en stijfheid als u even heeft gezeten/gelegen en weer in beweging komt.
Deze symptomen kunnen uiteraard ook iets anders betekenen. De huisarts verwijst u wanneer nodig naar een reumatoloog of andere specialist.
Chronische aandoening

De oorzaak van reuma is onbekend, we kunnen reuma daardoor nog niet genezen. De meeste reumatische aandoeningen zijn dan ook chronisch. Met een goede behandeling kunnen uw klachten wel verminderen. Regelmatig bewegen houdt de gewrichten soepel en zorgt voor een betere doorbloeding van het kraakbeen. Maar: doe het rustig aan - vermijd zweten zoveel mogelijk.
Erkend
~ “Voor een persoonlijk huidadvies en/of verzorgende behandeling zijn vrouwen en mannen, van jong tot oud ~
, bij Salon Grandeza op het juiste adres”
Pedicure * Manicure * Anti-age behandelingen * Huidproblemen * Diabetici * Welness * (Sport)massage
2010, © Twinkling Designs