Home   ~   Medisch-Pedicure   ~   Manicure-OPI   ~   (Sport)massage   ~   Gelaatsbehandelingen   ~   Tarieven   ~   Contact   ~   Actie!
Welkom bij Salon Grandeza
Verschillende behandelingen:
Voetverzorging bij Diabetici ~ Voetverzorging bij Reuma ~ Nagelregulatie / Nagelbeugel technieken ~ Nagelreparatie / Prothese technieken ~ Orthesologie ~ Zorgmodule Preventie Diabetische Voetulcera ~ Screenen bij Risicopatiënt
Voetverzorging bij Diabetici
Onder de diabetisch voet wordt verstaan een scala van afwijkingen aan de voeten, die alleen of in combinatie vaker voorkomen bij patiënten met diabetes. Deze aandoeningen variëren van overmatig eelt, geringe biochemische en / of neurologische stoornissen tot uitgebreide pathologie van weke delen en botstructuren, Die uiteindelijk kunnen leiden tot amputatie.

Wondjes aan de voeten, die bij niet diabeten geen of weinig problemen geven, kunnen voor diabetespatiënt een grote bedreiging zijn. Infectie en amputatie zijn de gevreesde secundaire complicaties van een diabetisch voet. Voor de diabetespatiënt is de diabetisch voet een van de meest gevreesde complicaties. Eenmaal opgetreden begint de door velen een machteloos ervaren strijd om het behoud van been of voet.
De 10 gulden regels betreft voetverzorging en schoeisel!!

De voeten dagelijks bekijken, eventueel met spiegel, betasten en let op huidletsels en kleurveranderingen.
Dragen van gave wollen kousen en sokken.
Niet op blote voeten lopen. (voorkomen van wondjes).
Loop niet te lang achter elkaar. (voorkomen van huidbeschadiging / blaren).
Loop met kleine passen. (minder afwikkeling, minder belasting voorvoet en hiel).
Controleer de schoen voordat men de voet er in steekt op: oneffenheden, steentjes, spijkers etc.
Neem dagelijks een lauw voetbad, nabehandelen met crème of babyolie.
Gebruik nooit een kruik in bed i.v.m gevoelloosheid, dit geeft kans op verbrandingsblaren.
Knip de nagels recht en niet te kort, gebruik geen tincturen en zalven en verwijder zelf geen likdoorns en eelt.
Neem bij alle bijzonderheden contact op met een arts.

Voorkomen is beter dan genezen!


1.

2.
3.
4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.
Hoe herkent u een diabetische voet?

Heeft u last van koude voeten, verminderde onderbeharing of een witte verkleuring van de onderbenen? Dit wordt veroorzaakt door een verminderde doorbloeding van de bloedvaten in voeten en benen als gevolg van de suikerziekte. Hebt u wondjes onder de voetzool die slecht genezen, of zelfs aan het zweren zijn? Ontstaat door verminderde aan en afvoer van zuurstofrijk en arm bloed zal de wond niet snel of niet meer genezen, gaat zweren en het afsterven van het weefsel erom heen gaat beginnen.

Merkt u vaak niet als er een steentje in uw schoen of sok zit? Ook dit komt door de invloed van diabetes, waarbij het gevoel in de onderbenen en voeten afneemt. Al deze symptomen wijzen op een eerste of gevorderd stadium van een diabetische voet.
Vergoeding

In 2015 vinden er een aantal wijzigingen plaats in de manier waarop de voetzorg voor mensen met diabetes geregeld is. Ook u kunt hiermee te maken krijgen. Met ingang van 2015 wordt de voetzorg opgedeeld in zorgprofielen. Er zijn 4 zorgprofielen, waarbij geldt dat hoe hoger het zorgprofiel, hoe meer voetzorg noodzakelijk is. U loopt dan namelijk meer risico op wondjes. Het vaststellen van het zorgprofiel gebeurt onder verantwoordelijkheid van de behandelend arts. Die kan dat uitbesteden aan verschillende zorgverleners, bijvoorbeeld een diabetisch verpleegkundige, praktijkondersteuner, podotherapeut en medisch pedicure. De hoogte van het zorgprofiel bepaalt of de voetzorg vanuit de basisverzekering of vanuit de aanvullende verzekering vergoed wordt. Klik hier voor meer informatie.

Tevens ben ik lid van de Nederlandse brancheorganisatie voor Pedicures ProVoet en ben ik geregistreerd in het KwaliteitsRegister voor pedicures nr. 8988 (www.kwaliteitsregisterpedicures.nl). Door registratie verplicht ik mezelf om gedurende de accreditatie periode van drie jaar om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen in mijn vakgebied.

Klik hier voor de nieuwe ontwikkelingen wat betreft simms’s classificatie / zorgprofiel en zorgverzekeringen diabetes- patiënt.
Erkend
~ “Voor een persoonlijk huidadvies en/of verzorgende behandeling zijn vrouwen en mannen, van jong tot oud ~
, bij Salon Grandeza op het juiste adres”
Pedicure * Manicure * Anti-age behandelingen * Huidproblemen * Diabetici * Welness * (Sport)massage
2010, © Twinkling Designs