Home   ~   Medisch-Pedicure   ~   Manicure-OPI   ~   (Sport)massage   ~   Gelaatsbehandelingen   ~   Tarieven   ~   Contact   ~   Actie!
Welkom bij Salon Grandeza
Betreft: declareren met simms-classificatie / zorgprofiel diabetes- patiënt
Geachte heer/mevrouw,

U als diabetespatiënt komt bij de huisarts of praktijkondersteuner met een zorgvraag. Het is vervolgens aan de huisarts of praktijkondersteuner om te bepalen welke zorg er nodig is. Aan de hand van een simms-classificatie volgt een zogenaamd ‘zorgprofiel’.

Er zijn met ingang van 2015 4 zorgprofielen, waarbij geldt hoe hoger het zorgprofiel, hoe meer voetzorg noodzakelijk is. U loopt dan namelijk meer risico op wondjes. De hoogte van het zorgprofiel bepaalt of de voetzorg vanuit de basisverzekering of vanuit de aanvullende verzekering vergoed wordt.

Basisverzekering

Als u als diabetespatiënt in aanmerking komt voor vergoeding van uw voetzorg via de basisverzekering (zorgprofielen 2, 3 en 4) dan zult u doorverwezen worden naar een podotherapeut. De podotherapeut onderzoekt uw voeten nauwkeurig (screenen) en schrijft een persoonlijk behandelplan. Bij iedere patiënt wordt het exacte aantal behandelingen besproken en vastgelegd in het patiëntendossier. Bij iedere patiënt wordt de vergoeding afgesteld afhankelijk van zorgprofiel en medisch noodzakelijke zorg die uitgevoerd wordt door de samenwerkende medisch pedicure. In dat plan staat onder meer hoeveel voetzorg behandelingen u nodig heeft. U als diabetespatiënt krijgt via de podotherapeut een doorverwijzing naar een samenwerkend medisch pedicure/ pedicure DV om het persoonlijk behandelplan uit te voeren. De medisch pedicure ontvangt voor de behandelingen een vergoeding respectievelijk 19 euro/ 25.20 euro / 27.50 euro per behandeling incl. 21% BTW. (tarieven 2016 gecontracteerd.)

Aanvullende verzekering

Als uw voetzorg niet door de basisverzekering gedekt wordt (zorgprofiel lager dan 2), dan soms vergoeding mogelijk onder de aanvullende verzekering. Let hierbij op uw polisvoorwaarden.

Eigen bijdrage voor diabetisch voetzorg

De medisch pedicure behandeling voor diabetespatiënten wordt uit de basisverzekering vergoed bij een zorgprofiel 2 of hoger. Uit de basisverzekering wordt echter alleen medisch noodzakelijk zorg vergoed en daarmee ziet de pedicurebehandeling er anders uit dan u voorheen gewend was. U kunt uiteraard nog steeds de volledige pedicurebehandeling krijgen, maar dan vraagt de medisch pedicure een eigen bijdrage voor de verzorgende delen van de behandeling. Deze verzorgende delen kunnen bestaan uit het knippen van de nagels die geen risico vormen op wonden en zweren ( ulcera) in zorgprofielen 2, 3 en 4 , het gladfrezen en polijsten van nagels, het verwijderen van eelt wat geen overmatige druk veroorzaak, specialistische technieken, incrèmen en de voorrijkosten bij ambulante voetzorg. U kunt er voor kiezen alleen de basis verzekerde zorg af te nemen, dan ontvangt u echter alleen de medisch noodzakelijke zorg.

Ik als medisch pedicure ben lid van de Nederlandse brancheorganisatie voor Pedicures ProVoet en ben ik geregistreerd in het KwaliteitsRegister voor pedicures nr. 8988 (www.kwaliteitsregisterpedicures.nl) Door registratie verplicht ik mezelf om gedurende de accreditatie periode van drie jaar om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen in mijn vakgebied.

Voor meer informatie kunt u kijken op www.salongrandeza.nl of contact opnemen via info@salongrandeza.nl of telefonisch, 0648975416/ 0715420210.


Met Vriendelijke Groet,

Miranda Keijzer
Erkend
~ “Voor een persoonlijk huidadvies en/of verzorgende behandeling zijn vrouwen en mannen, van jong tot oud ~
, bij Salon Grandeza op het juiste adres”
Pedicure * Manicure * Anti-age behandelingen * Huidproblemen * Diabetici * Welness * (Sport)massage
2010, © Twinkling Designs