Home   ~   Medisch-Pedicure   ~   Manicure-OPI   ~   (Sport)massage   ~   Gelaatsbehandelingen   ~   Tarieven   ~   Contact   ~   Actie!
Welkom bij Salon Grandeza
Verschillende behandelingen:
Voetverzorging bij Diabetici ~ Voetverzorging bij Reuma ~ Nagelregulatie / Nagelbeugel technieken ~ Nagelreparatie / Prothese technieken ~ Orthesologie ~ Zorgmodule Preventie Diabetische Voetulcera ~ Screenen bij Risicopatiënt
Orthesiologie
Het zelf vervaardigen van eenvoudige duurzame, soepele en elastische hulpmiddelen op basis van siliconen noemt men orthoplastie. Dit is afgeleid van de Griekse woorden orthos = recht en plassein = vormen. De toepassing van siliconen in de pedicurepraktijk noemt met orthesiologie. Door het aanmeten van een individuele siliconenorthese kunnen complicaties, die meestal het gevolg zijn van teenafwijkingen, vaak verholpen worden.

De behandeling is gericht op het behoud of verbeteren van de functionele bewegelijkheid van de tenen. Siliconenorthesen kunnen zowel protectief, het voorkomen dat een klacht verergerd, als correctief, het geleidelijk corrigeren naar de oorspronkelijke teenstand, worden toegepast.


Toepassingen:

  • Voor drukontlasting, bescherming en /of het voorkomen van een klacht. Onvoldoende beschermde delen en uitstekende botvorming aan de voet beschermen tegen druk en wrijving d.m.v. een projectieve orthese.
  • Voor eenvoudige correctie. Een orthese vervaardigen om scheefstand van tenen te corrigeren of om toename van een afwijking te voorkomen. Of ter ondersteuning en /of het strekken van onder druk staande tenen, bijvoorbeeld om eelt op de teentoppen onder een hamer-of klauwteen tegen te gaan. Dit noemt met een reductieve orthese.
  • Voor het voorkomen dat een afwijking steeds erger wordt. Dit noemt men een consolidatie
  • Voor preventie bijvoorbeeld een scheefgroeiende teen ie nog geen last geeft, geen klachten te laten geven.
  • Richtlijnen Risicovoeten: Protectief en Preventief
    Het tijdelijk of blijvend ontlasten van de tenen / voet. Of bij verhoogde druk of afwijkingen. Mag worden behandeld bij simm’s classificatie 0 en 1 op verwijzing van de behandelend arts.
Erkend
~ “Voor een persoonlijk huidadvies en/of verzorgende behandeling zijn vrouwen en mannen, van jong tot oud ~
, bij Salon Grandeza op het juiste adres”
Pedicure * Manicure * Anti-age behandelingen * Huidproblemen * Diabetici * Welness * (Sport)massage
2010, © Twinkling Designs