Home   ~   Medisch-Pedicure   ~   Manicure-OPI   ~   (Sport)massage   ~   Gelaatsbehandelingen   ~   Tarieven   ~   Contact   ~   Actie!
Welkom bij Salon Grandeza
Verschillende behandelingen:
Voetverzorging bij Diabetici ~ Voetverzorging bij Reuma ~ Nagelregulatie / Nagelbeugel technieken ~ Nagelreparatie / Prothese technieken ~ Orthesologie ~ Zorgmodule Preventie Diabetische Voetulcera ~ Screenen bij Risicopatiënt
Orthonyxie / Nagelregulatie
Orthonyxie is afgeleid van de Griekse woorden orthos (recht) en onux (nagel). De orthonyxie omvat alle technieken die betrekking hebben op het rechtzetten van nagels en het verbeteren daarvan. De orthonyxie van Ross Fraser uit Schotland ligt aan de basis van een reeks technieken die de vorm van de nagelplaat verbeteren. De definitie van nagelbeugeltechniek uit de richtlijnen is: Het verbeteren en begleiden van de ( hyper ) convexe, pijnlijke nagelvorm of ingroeiende nagels door middel van heveling met behulp van beugeltechnieken.


Welke nagels komen in aanmerking voor nagelregulatie?

In principe kan iedere vervorming of kromming van de nagelplat terug worden gebracht tot een normale groeivorm. De nagels van sommige volwassenen zijn soms zeer hard en /of dik en daardoor moeilijk te reguleren. Zij vergen soms een zeer intensieve behandeling. Psoriasis- en schimmelnagels zijn ook goed te reguleren, mits zij niet te dik, te hard te brokkelig of te zacht zijn. Een nagelbeugel lijkt soms een goede oplossing voor een nagel die dreigt in te groeien. De nagel prothese techniek kan ook een goede oplossing zijn.

Indicaties: Ingroeiende of pijnlijke nagels aan de voeten van personen met diabetes en /of een reumatische aandoening die onder controle staan en bij wie geen sprake is van belastende risico’s (simms-classificatie 0,1 en 2 mag worden behandeld). Indien daar wel sprake van is op verzoek van de verwijzend arts.
Erkend
~ “Voor een persoonlijk huidadvies en/of verzorgende behandeling zijn vrouwen en mannen, van jong tot oud ~
, bij Salon Grandeza op het juiste adres”
Pedicure * Manicure * Anti-age behandelingen * Huidproblemen * Diabetici * Welness * (Sport)massage
2010, © Twinkling Designs